Technika obsługi turystycznej
Oglądaj/ Otwórz
Data
1982Autor / redaktor
Lipski, Andrzej
Wędrychowski, Tomasz
Metadata
Pokaż pełny rekordStreszczenie
Spis treści: Wprowadzenie - s. 5; Rozdział I: Rynek turystyczny – s.9; 1.1. Biura turystyczne i ich funkcje - s. 13; 1.2. Hotelarstwo.- s. 16; 1.3. Baza gastronomiczna - s. 27; 1.4. Transport turystyczny – s. 31; 1.5. Kadra turystyczna - s. 38; Rozdział II: Programowanie i kalkulacja imprez. – s. 61; 2.1. Pojęcie imprez i ich podział - s. 61; 2.2. Programowanie imprez turystycznych - s. 64; 2.3. Programowanie wycieczek - s. 66; 2.4. Programowanie wypoczynku po pracy - s. 78; 2.5. Programowanie wycieczek zagranicznych - s. 80; 2.6. Programowanie imprez pobytowych - s. 83; 2.7. Ramowe programy imprez -s. 89; 2.8. Kalkulacja imprez - s. 92; 2.9. Kalkulacja pobytów - s. 141; Rozdział III: Technika obsługi i dokumentacja imprez krajowych - s. 147; Wzory - s. 182; Rozdział IV: Wynajem pokoi gościnnych - s. 213; Wzory - s. 227; Rozdział V: Turystyka zagraniczna -s. 247; 5.1. Podstawy współpracy krajowych biur podróży z zagranicą – s.247; 5.2. Technika obsługi i dokumentacja imprez zagranicznych – s. 253; 5.3. Rozliczanie imprez zagranicznych – s. 282; Wzory - s. 286; Rozdział VI: Wybrane zagadnienia z zakresu turystyki - s. 293; 6.1. Podstawowe przepisy finansowe - s. 293; 6.2. Dokumenty finansowe - s. 295; 6.3. Podstawowe przepisy dewizowe - s. 297; 6.4. Podstawowe przepisy celne - s. 302; 5.6. Opieka lekarska dla turystów - s. 305; 6.6. Ubezpieczenia - s. 307; 6.7. Przepisy paszportowe i meldunkowe dla cudzoziemców – s. 312; Wzory - s. 315